Succédesserter till påsk

För den som, precis som jag, gillar att baka men oftast vill eller behöver gå från att plocka fram ingredienserna till färdigt resultat relativt snabbt (30 minuter tycker jag är idealiskt och vid 45 min går den första bristningsgränsen) har jag här två grymma och precis nybakade tips på desserter till påskens alla måltider! Vi har precis haft provsmakning och en har röstats fram som favorit som dessert till lördagens påskmiddag.
 
 
Hallontartlett
 
  • S M A K: Frasar och smälter i munnen, älskar hallon!
  • R O L I G H E T: Lätt nivå på "pillighet" så det är roligt att klicka kräm och sätta dit hallonen.
  • Ö G O N T J Ä N A R E: Ja, eller hur, så väldigt charmiga ju.
  • T I D: En kvart som det står i Catarina Königs recept stämmer nog bra för en mästerkock, men för en som mig är det snarare 25 minuter kanske. Och då räknar jag bort de 20 minuterna det tog för den frysta smördegen att tina. Den ska tydligen inte vara stenhård när man ska stansa ut de runda degbitarna.
  • S V Å R I G H E T S G R A D: Bland det enklaste faktiskt!
 
 
 
  • S M A K: Den här limekrämen alltså!!!! Bara en bunke limekräm till fredagasmys kan jag tänka mig framöver.
  • R O L I G H E T: Amän, ja, det är roligt att blanda och bre på krämen, och roligt att garnera också. När enkelt blir så snyggt är det roligt tycker jag!
  • Ö G O N T J Ä N A R E: Midsommarsnygg! Och med en halv liter jordgubbar till så blir den nog ännu tjusigare. Det är en halv liter på bilden.
  • T I D: Strax under idealiska 30 min.
  • S V Å R I G H E T S G R A D: Superlätt!
 
 
 
Båda är syndens goda så jag vet faktiskt inte vilken det blir på påskafton. 
 
Vilken blir du mest sugen på?  
 
D E S S E R T ♥ H E A R T