Vilken mysig äppeldag!

Vi hade Äppeldag på Astrid Lindgrens Näs idag med Äppelutställning i Trädgårdshuset, pyssel i växthuset, must från Berga bruk, äppelpaj och annat äppelfika i restaurangen samt en skruttjakt runt om i Prästgårdens trädgård. Du hör ju, hur mysigt som helst!
 
 
A P P L E ♥ H E A R T
astridlindgrensnäs - äppeldag - äppelutställning

Slottsmysteriet i Vimmerby Bokhandel

"Ja, du tycker om att skriva. Du är kanske den nya Martin Widmark, du!" sa Smillas fröken på utvecklingssamtalet igår efter att Smilla svarat "Svenskalektionerna, när vi får skriva berättelser" på frågan om hon har något favoritämne i skolan. Så hur roligt var det inte att Smilla fick träffa honom, Martin Widmark alltså, idag då han besökte bokhandeln här i Vimmerby och signerade sina böcker. Eller, han gjorde långt mer än så! Han pratade ett par minuter med varenda barn som stått i kö och ville få någon av hans böcker eller den senaste i raden av Lasse-Majas detektivbyrå signerade.
 
När det kom fram vad fröken sagt i skolan och att Smilla tyckte om att skriva fick hon berätta om sina berättelser "Prinsessmordet" och "Husvagnsmysteriet". Martin tyckte det var väldigt bra titlar och frågade mer om hur hon skrev och vad de handlade om. Och så berättade han om hur han själv gjorde och gav henne några tips att inspireras av. Och jag undrar så här efteråt varför det förvånade mig så mycket? Varför hade jag inte förväntat mig att författaren till så fantasifulla och finurliga böcker skulle vara genuint intresserad av sin läsekrets och så äkta och naturlig i möte med barn? "Vad roligt, då får jag läsa böcker som du har skrivit sen." sa han och Smilla sken som solen och svarade "Ja."
 
Vimmerby tidning fångade upp en glad och pirrig Smilla efteråt. I boken står det "Många hälsningar till författaren Smilla från Martin Widmark"
 
Jag var ett fan av författaren och böckerna om Lasse-Majas detektivbyrå innan dagens möte. Numera är jag ett stort fan av personen Martin Widmark också. Tror du Smilla är mindre eller mer sugen på att skriva nu? Mer författarmöten till barnfolket!!
 
V A L L E R B Y ♥ H E A R T
martinwidmark - slottsmysteriet - vimmerbybokhandel
1

Om jag bara hade mer tid..

Hur ofta låter det inte så i våra tankar, på våra jobbmöten, på våra kafferep? 
 
 
De senaste åren har jag levt nära känslan av att ha brist på tid. Jag har jagat tiden, kommit ifatt den bara för att och vara på efterkälken igen. Några enstaka perioder har jag upplevt att jag sprungit före den, att jag haft övertaget och känt segerns sötma (alltså blodsmak i munnen). Och kanske fanns en och annan stund som jag  bara glömde bort den, men för det mesta höll den sig i närheten. Jag umgicks så mycket och länge med den där tanken så jag märkte inte när den slog rot. Det är väl så med dom där grejerna vi flyr ifrån alternativt tävlar omöjliga lopp med. Vad föds ur den där tanken då? Inte är det mer tid i alla fall. Den skapar bara ett ständigt konstaterande om att tiden inte räcker till, att jag inte räcker till? Men det är ju high class bullshit, det vet alla. För tiden räcker. Och jag också. Du med.
 
Och så en dag förra hösten förlängde jag meningen med några ord. Tre små ord. "Om jag bara hade mer tid då skulle jag..."
 • Köpa en ny kamera och börja fota igen
 • Skriva mer. Ställa upp i en novelltävling? Kanske blogga??
 • Gå på träningspass och börja träna bordtennis igen.
 • Dansa
 • Läsa!!
 • Prova Yoga
 • Meditera
 • Sjunga i kör
Listan blev min visionboard. Jag såg vad som behövde hända i min vardag när det kunde hända något. Sen började coachutbildningen i januari och då kunde jag fråga mig "Vem skulle jag bli om dom där sakerna fick plats i mitt liv igen?" och jag svarade - Gladare. Lyckligare. Sann. Mer mig själv. Herregud, hur kunde jag inte ha tid för det? 
 
Så nu tänker jag att om du hör den där tanken i ditt huvud, "om jag bara hade mer tid", inse bland annat att:
 1. Den är en mening som håller dig sällskap medan du fortsätter som vanligt
 2. Du kan programmera om dig. Det tar tid och medvetenhet. Men allt det har du om du vill.
 3. Den är där för att hjälpa dig om du bara lägger till några ord.
 
 Ikväll ska jag börja sjunga i kör. Vad ska du börja med?
 
H I G H C L A S S ♥ H E A R T