Vid kvällsdoppet kommer livet tillbaka

 
 
Det är dom här stunderna som jag kommer minnas, känna och bära med mig allra mest från den här sommaren. Och Bebis Thelins sparkar i magen förstås. Men kvällsdoppen!!! De räddar mig ärligt talat dessa olidligt varma dagar. Så otroligt skönt att kyla ner sig och känna att livet liksom återvänder. Och framförallt är det väldigt, väldigt mysiga stunder med familjen. 

(null)
(null)
(null)
(null)

Jag Yinyogar de tre sekunderna det tar för Smilla att ta kort på mig. Dags att åka hem igen, vi går ju på övertid då vi inte alls är kvällsmänniskor egentligen. Det är kvällsdoppen som håller oss uppe efter 21.00. Önskar att jag inte vore så skrajsen av mig så jag vågade åka hit själv för att meditera och yinyoga om kvällarna.  Hur ljuvligt vore inte det? 
                      
K V Ä L L S D O P P ♥ H E A R T

bf2018 - bloggse - familj - kvällsdopp
1

Gravidvecka 27 - den varmaste sedan 1756

Det är gravidvecka 27 nu. Det är lågt järnvärde, 100 mg järntabletter varannan dag, förstoppning och sånt så klart och en jävulsk berg och dalbana för känslor, energi och ordval. Sa jag att jag fick bältros också? Typ samtidigt som temperaturen höjdes från 29 till 34 grader. Och nätterna blev ja, vad kallar man dom? Tropiska? Skit- skit- skitjobbiga?
 
Den här svenska, annars så svala och oberäkneliga, sommaren är ju varmare än de flesta utlandsresor man varit på. Och den varmaste på 260 år sägs det!!! Förra året var jag och syrran på Korfu i det som kallades Luciferhettan. Det här är värre. Kanske beror det på att det ursköna medelhavet och dess havsbris saknas här. Men det vi har här nu borde, om något, kallas för något med Lucifer. Varje dag är jag överhettad redan tidigt på förmiddagen och sen är det bara ett töcken resten av dagen. Varannan dag gråter jag, oftast vid ett-tiden. Sen sover jag några timmar. Sen kanske det vänder. Igår var det så. 
 
(null)
 
Då var vi plötsligt här vid sjön trots allt. Eller trots mig. Trots Lucifer. Och här vände det. Troligen på grund av att vi kunde kyla ner oss och få liv i sånt som liksom slutar fungerar i värmen typ att tänka, bestämma sig för något, välvilja, lust och talförmåga. Vi kom tillbaka till det vi får kalla "någorlunda fungerande" för varje millimeter vi blev nedkylda och till slut satt vi där pratandes, skrattandes och liksom... vad heter det... bara va! Närvarande och nöjda. Pratade hela meningar och förstod vad alla sa. Bestämde oss för vad vi skulle äta till middag och gjorde en inköpslista. Vilken lycka! Halleluleja!!
 
(null)
 
Jag och Smilla älskar att simma ryggsim och sen flyta på rygg och titta på himlen. Öronen ska vara under vattenytan så man hör sin andning och får känslan av att man zoomat ut från världens larm och brus. Det kan i och för sig vara så att det är jag som älskar det och att hon kommer starta sina memoarer med orden: "Mamma simmade alltid ryggsim och flöt på rygg, andades och tittade på himlen. Hon sa alltid att vi älskade det, vi två. Men det var hon som gjorde det. Jag älskade att dyka med mitt cyklop, stå på händer och göra bakåtvolter."
 
 
Säg mig, hur klarar ni värmen? Var håller ni hus? I bilen med AC? På svala köpcentrum? Eller helt enkelt i sjön hela, hela tiden?
 
V. 2 7 ♥ H E A R T
 
bf2018 - bfoktober - bloggse - familj - ivf - luciferhettan - sommar
1

Fyra månaders ren och skär glädje på besök!

(null)
Se på dom! Igår kväll damp dom ner på vår nybyggda veranda och vi fick träffa Greta för första gången. Hon har hunnit bli fyra månader och är som solen. Hur snabbt bebisar växer och utvecklas är lika omvälvande varje gång man liksom inser/överraskas av det. Helt otroligt!
 
(null)
Vi skålade för en massa saker b.l.a för att vi äntligen fick till att ses allihopa, för Gretas ankomst, för att alla barnen var med den här gången, för barn i magen som kommer i höst, för verandan, för frieriet, slutligen - för livet! och så började vi attackera varandra med ord så snabbt och intensivt att det var närmare två timmar senare som tacomiddagen kom fram. Då hade blodsocker sjunkit och det blev aningens bråttom:)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 Glada och tålmodiga Greta fick hoppa runt i våra famnar.
 
(null)
Greta och pappan.
 
(null)
Milstolpe - Greta skrattade sina första kluckande skratt igår kväll. Kanske blev hon smittad av den fnittriga stämningen.
 
Greta och mamman.
 
B F F ♥ H E A R T

bf2018 - bloggse - familj - foton - vänner
1