I never lose. I win or learn.

Mr Mandelas ord stod dagen till ära på den stora whiteboarden i rummet där jag och mina 7 kurskamrater utvecklats och färdats inåt, utåt, framåt de senaste månaderna.  Vi vacklade in i rummet och varandras liv i januari. Nu, den här dagen, var det dags för diplomering. När dagen var slut skulle vi alla vara Diplomerade Coacher och vi klarade det var och en för sig, men hela tiden på det sätt som varit mest värdefullt för oss alla, tillsammans. Aldrig ensam. 

 
D I P L O M E R A D  C O A C H  -  A C C enligt ICF-standard på Coachwalk Academy.
 

För mig har det varit och är fortfarande den mest personligt utvecklande resa jag gjort i mitt liv, den från januari till nu. Jo, jag har krisat, utbildats och utvecklats förr, herregud en massa gånger, men den här gången är det en sån där omgång som liksom tar stora grävskopan genom allt som är jag. Alla lager och samtliga nivåer där inga skrymslen lämnas åt slumpen. Det liknar tonårens växande tänker jag på. Jag minns det som att det gjorde så ont och var så befriande på samma gång i tonåren. Man ville desperat framåt fast samtidigt var man livrädd för nästa steg för man visste inte om marken man gick på skulle bära en eller om den skulle öppna sig. Och kroppen var ny för varje gång man kände efter i den. Min resa på vägen till Diplomerad Coach har varit och är en resa till mig själv. Och om du är hemkär kan du nog tänka dig in i känslan av hur skönt det är att komma hem.

Och jag som tvekade på om jag skulle gå utbildningen när det väl var dags eftersom jag då börjat förstå hur illa det var ställt med mig. Alla röster i mitt huvud var spritt språngande galna över min vilja att åka trots allt. "Om du nu mår så dåligt att du inte klarar av livet i övrigt hur har du då mage att åka på en utbildning? En utbildning som du dessutom VILL gå och i ett ämne som du ÄLSKAR? Om det varit typ arbetsrätt, juridik, eller bokföring i alla fall, något som kan tyckas vara mer en pina än något lustfyllt hade det var mer ok. Men Coaching?? Det är ju ditt bästa!" I slutändan var det tre andra röster lyssnade jag på.

KBT-Terapeuten: "Vad är det värsta som kan hända, att det inte funkar? Då åker du bara hem. Jag tror att det här är så viktigt för dig att det är värre för dig att låta bli än att försöka och eventuellt få avbryta."

Personalchefen: "Gör det! Den här utbildningen kan visa sig mer rehabiliterande än du tror!"

Mannen i mitt liv: "Åk! Jag tror att du måste och jag tar hand om allt annat. Det ordnar sig, lita på mig"

Om det inte vore för dom där tre så hade jag kanske inte åkt. Vad tänker du om det? Jag tänker att du ska se dig om och kolla in vilka rådgivare du lyssnar till i vardagsköret och när det verkligen gäller. Om du, som jag, ibland har svårt att lyssna till dig själv. Ja, då skulle jag säga att det är ännu mer relevant för dig att kolla in vilka rådgivare du har. Jag är djupt tacksam till mina som steppade in när jag själv checkade ut. Och att jag hade en vilja och ett hjärta, även om det skulle visa sig att det inte vara i sin bästa form, som berättade vad som var rätt för mig att göra.

Den här resan har förändrat mig för alltid. Jag är fortfarande i process och jag vet inte när jag är framme, hemma, klar. Men jag vet att jag hamnar där när det är dags. Och den känslan och insikten är befriande och kraftfull. Den gör mig tacksam. Tacksam för krisen. För utan krisen - inga nya insikter - inga nya nivåer - ingen uppgradering. Och hur var det nu jag sa nån gång förra sommaren...."Nu behöver jag tid att jobba med mig själv. Nu vill jag lyssna till mig själv ett tag" Ja, yes box allright, det var väl det jag fick också? Fast det var ju inte bokstavligen en utmattningsdepression jag menade, men som någon sagt, det blir inte alltid som vi tänkt oss när vi får det vi ber om. Det blir oftast mycket bättre. Lita på processen, dig själv och mr Mandela.

 Här är vi med vår kära kursledare Ann Kellheim (MCC Master Certified Coach) som tagit plats med mig längst fram i bild och som jag tror varit en ledstjärna, ängel, fyr i mörkret inte bara för mig utan för oss alla.♥
 

Coaching betyder förflyttning.

Jag är förflyttad - Big time!

 

W I N O R L E A R N ♥ H E A R T

coachwalk - diplomeradcoach - förflyttning - litapåprocessen