Astrid Lindgrens Näs firade 10 år

I lördags var det jubileumsfirande för 10-åringen Astrid Lindgrens Näs. Är så glad att jag kunde vara med!! Det var så fint ordnat med tal av Kristina Alsér och Kjell-Åke Hansson, och Patric Engqvist hade ett berörande och humoristiskt samtal med Astrid Lindgrens dotter Karin Nyman från scenen.

 
 
 
 
Trädgårdarna på Näs måste prompt upplevas! Därför att de är så ofattbart ursköna och lekfulla. Det är ju givetvis enormt mycket och grundligt arbete bakom skapandet av dem förstår man ju, av varje vrå och oas, men det motsägelsefulla är ju hur enkla de framstår. Så naturliga, som att de alltid stått där, även när Astrid sprang omkring här i krokarna som barn, och det gjorde de väl på sätt och vis. De påminde mig igen om att hålla det enkelt, att inte komplicera och krångla så mycket med vad det än må vara här i livet. I det enkla bor det vackra. Och det vackra bor sannerligen på Astrid Lindgrens Näs.
 
 
 
Orkestern från Astrid Lindgrens Värld skapade stämning som vanligt. Helt underbara!
 
 
Vi avslutade ett väldigt fint 10-årsfirande av Astrid Lindgrens Näs med en guidad tur i barndomshemmet och ett foto på farstutrappen.
 
N Ä S ♥ H E A R T