Det gör ju skitont när knoppar brister

Jag har så länge jag kan minnas sagt att jag älskar att utvecklas, älskar förändring och nytt, att nyårsafton är min bästa högtid rent symboliskt då vi ringer in det nya och ut med det gamla. Och hur starten i ett projekt för mig kan vara som målet för nån annan. Jag tycker om uttryck som ömsa skinn, levla upp o.s.v Och det där om att vi byter celler i hela kroppen var 7:e år - sånt bara älskar jag. Men vissa dagar. Som den där dagen när jag var hos häxan i Kisa. Då är jag redo att ta tillbaka alltihop.

 

 
Lugnet hade lagt sig efter morgonbestyren. Jag kröp upp i soffan, satte tv´n på ljudlöst och klickade in mig på Astrobloggen och scrollade ner till Kräftan. "Den här veckan handlar om att rensa upp i ditt liv, både invändigt och utvändigt kära kräfta. Du ska lyssna till ditt inre, gå på din feeling och boosta upp ditt självförtroende."  Jag tog en skärmdump och en klunk av ett kallt kaffe. Vet inte ens om det var dagens kaffe? Det var liksom skit samma, väggarna var på väg mot mig och något var jag tvungen att stoppa i mig. Jag gick ut till köket och tog fram en äggkartong ur vår pastellgröna SMEG-kyl för att göra nått med ägg, troligen omelett. Ställde ner den på köksbänken och tog emot mig med båda händerna mot kanten på bänkskivan. Det kändes i hela kroppen, orkeslöshet med glimtar av bultande smärta på sina ställen. Jag blundade och letade upp dom, uppifrån och ner. Öronen, bröstkorgen, hjärtat, magen, höger sida uppe vid revbenen, bäckenbotten typ. "Lyssna till ditt inre?" Jag tryckte handflatorna hårdare mot kanten på bänkskivan "J a g  g ö r  j u  i n g e t  a n n a t !!!" Jag struntade i omeletten, tog på mig mina stora solglasögon, glömde äggkartongen på köksbänken och tog bilen till häxan i Kisa. Det kändes lägligt att jag hade en tid hos henne idag.

"Jag ser det som att det kändes i hela chakrasystemet på dig. Din kropp och själ jobbar för fullt för att komma vidare, transformeras. Du behöver släppa taget om känslomässigt bagage och smärta. Du går omkring med för tung last. Själen vill transformeras och du är i vägen på sätt och vis." sa hon på de mest självklara vis. Jag satt i den mjuka öronlappsfåtöljen i det lantliga behandlingsrummet och kunde inte slita ögonen från glasängeln som hängde i fönstret bakom henne, den snurrade sakta runt och dunsade lätt mot rutan med jämna mellanrum. Längtan och rädsla i en enda jäkla röra i mig, tänkte jag, precis så. "Du förlorar ingenting, vet du. Du blir fri." fortsatte hon medan hon började göra ordning britsen "Varför har du så svårt att släppa taget?" Jag slet blicken från ängeln i glas och mötte hennes blick. "Det visste jag inte att jag hade. Eller jo det visste jag väl, men jag trodde inte att det..." fingrarna tryckte in i handflatorna och hon fyllde i meningen åt mig. "Att det kunde göra sån skada? Göra så ont?" Jag nickade. "Ungefär så." Hon vad färdig med britsen och visade att jag kunde lägga mig nu. "Det var nog inte så dumt det som stod i horoskopet ändå va? Inte alls konstigt att så mycket i dig reagerade. Eller kanske är du bara förstoppad? Men det ena behöver ju inte utesluta det andra, eller hur?" Jag höll med och sen la jag mig på britsen precis så klumpigt, obekvämt och halvnaket som man gör på en brits.

Efter två timmars massage- och kinesiologibehandling gick jag ut till bilen med några införskaffade burkar vitaminer och örtmediciner i väskan. Där fanns något för både chakran och förstoppning.

Den här dagen var en sån som jag ville ta tillbaka allt jag sagt om att älska utveckling och förändring. Men jag är som Skriet och Mona Lisa på samma gång just nu och ingen idé att önska mig nått annat, det är som det är.

Och jag tänker på Karin Boye och att det gör ju skitont när knoppar brister, varför skulle annars allt i mig tveka? 

 

A S T R O ♥ H E A R T

2