Om jag bara hade mer tid..

Hur ofta låter det inte så i våra tankar, på våra jobbmöten, på våra kafferep? 
 
 
De senaste åren har jag levt nära känslan av att ha brist på tid. Jag har jagat tiden, kommit ifatt den bara för att och vara på efterkälken igen. Några enstaka perioder har jag upplevt att jag sprungit före den, att jag haft övertaget och känt segerns sötma (alltså blodsmak i munnen). Och kanske fanns en och annan stund som jag  bara glömde bort den, men för det mesta höll den sig i närheten. Jag umgicks så mycket och länge med den där tanken så jag märkte inte när den slog rot. Det är väl så med dom där grejerna vi flyr ifrån alternativt tävlar omöjliga lopp med. Vad föds ur den där tanken då? Inte är det mer tid i alla fall. Den skapar bara ett ständigt konstaterande om att tiden inte räcker till, att jag inte räcker till? Men det är ju high class bullshit, det vet alla. För tiden räcker. Och jag också. Du med.
 
Och så en dag förra hösten förlängde jag meningen med några ord. Tre små ord. "Om jag bara hade mer tid då skulle jag..."
 • Köpa en ny kamera och börja fota igen
 • Skriva mer. Ställa upp i en novelltävling? Kanske blogga??
 • Gå på träningspass och börja träna bordtennis igen.
 • Dansa
 • Läsa!!
 • Prova Yoga
 • Meditera
 • Sjunga i kör
Listan blev min visionboard. Jag såg vad som behövde hända i min vardag när det kunde hända något. Sen började coachutbildningen i januari och då kunde jag fråga mig "Vem skulle jag bli om dom där sakerna fick plats i mitt liv igen?" och jag svarade - Gladare. Lyckligare. Sann. Mer mig själv. Herregud, hur kunde jag inte ha tid för det? 
 
Så nu tänker jag att om du hör den där tanken i ditt huvud, "om jag bara hade mer tid", inse bland annat att:
 1. Den är en mening som håller dig sällskap medan du fortsätter som vanligt
 2. Du kan programmera om dig. Det tar tid och medvetenhet. Men allt det har du om du vill.
 3. Den är där för att hjälpa dig om du bara lägger till några ord.
 
 Ikväll ska jag börja sjunga i kör. Vad ska du börja med?
 
H I G H C L A S S ♥ H E A R T