Slottsmysteriet i Vimmerby Bokhandel

"Ja, du tycker om att skriva. Du är kanske den nya Martin Widmark, du!" sa Smillas fröken på utvecklingssamtalet igår efter att Smilla svarat "Svenskalektionerna, när vi får skriva berättelser" på frågan om hon har något favoritämne i skolan. Så hur roligt var det inte att Smilla fick träffa honom, Martin Widmark alltså, idag då han besökte bokhandeln här i Vimmerby och signerade sina böcker. Eller, han gjorde långt mer än så! Han pratade ett par minuter med varenda barn som stått i kö och ville få någon av hans böcker eller den senaste i raden av Lasse-Majas detektivbyrå signerade.
 
När det kom fram vad fröken sagt i skolan och att Smilla tyckte om att skriva fick hon berätta om sina berättelser "Prinsessmordet" och "Husvagnsmysteriet". Martin tyckte det var väldigt bra titlar och frågade mer om hur hon skrev och vad de handlade om. Och så berättade han om hur han själv gjorde och gav henne några tips att inspireras av. Och jag undrar så här efteråt varför det förvånade mig så mycket? Varför hade jag inte förväntat mig att författaren till så fantasifulla och finurliga böcker skulle vara genuint intresserad av sin läsekrets och så äkta och naturlig i möte med barn? "Vad roligt, då får jag läsa böcker som du har skrivit sen." sa han och Smilla sken som solen och svarade "Ja."
 
Vimmerby tidning fångade upp en glad och pirrig Smilla efteråt. I boken står det "Många hälsningar till författaren Smilla från Martin Widmark"
 
Jag var ett fan av författaren och böckerna om Lasse-Majas detektivbyrå innan dagens möte. Numera är jag ett stort fan av personen Martin Widmark också. Tror du Smilla är mindre eller mer sugen på att skriva nu? Mer författarmöten till barnfolket!!
 
V A L L E R B Y ♥ H E A R T
martinwidmark - slottsmysteriet - vimmerbybokhandel
1
Sabina

Du förstår vilka paralleller jag drar va´? Underbart att läsa!

Svar: Ja, det gör jag absolut!!! Fina paralleller:)
M I A