Saker du borde skita i för att inte bränna ut dig

Först och främst ska du få veta en branschhemlighet - Det är inte värt det!! Skriv det på en post-it, skriv det med ditt läppstift på fönsterrutan, framkalla en kylskåpsmagnet, köp en stjärna i himlen. Gör vad du kan! Men glöm det inte.
 
 
Jag tror de flesta av oss som är eller varit utbrända hade valt annorlunda. Om vi fick gå tillbaka till en stund då vi fortfarande kunde påverka då tror jag att de flesta av oss hade sagt -Nej, tack! till möjligheten att bli utbränd. Jag hade det i alla fall. Jag hade absolut valt att missa upplevelsen av att inte fungera i hjärnan eller kroppen. Jag hade valt bort hjärtklappningar, ångest, oro, sorg, domningar i ansikte och armar, att inte kunna minnas eller känna nånting alternativt vissa dagar fastna och känna allt. Jag hade valt bort upplevelsen att inte veta hur länge min koncentrationsförmåga håller idag, hur mycket energi jag kan göra av med genom att handla på Ica om jag senare måste ha kvar energi för att orka hämta barn på skolan och gå ut med hunden?
 
 Den här upplevelsen att vara utbränd ska jag så klart klara mig igenom och växa av, men jag hade gladeligen klarat mig utan den.  
 
Häromdagen ramlade jag över Ida Östenssons krönika "Saker jag skiter i för att inte bränna ut mig" och blev inspirerad, hon skriver så bra tycker jag. Och här nedan har jag skrivit ihop en lista med förslag på saker att skita i både för dig och mig.
 
Förslag på saker att skita i för att inte bränna ut sig:
 • Vad andra tycker om dig.
 • Att hålla flödet på sociala medier vid fylligt liv med dagliga uppdateringar.
 • Att det ligger dammråttor här och var.
 • Att ha den hälsosammaste och trendigaste veckomatsedeln när det ändå är köttbullar, blodpudding och makaroner som räddar veckan och alla du följer på instagram egentligen också äter det.
 • Att skaffa sig det dom kallar Beachkroppen 2018. Kroppshetsen överlag, skit alltid i den oavsett vad.
 • Att ta på sig ansvaret för att alla har en heeelt fantastisk kväll.
 • Att vara omtyckt av precis alla.
 • Att vara så fruktansvärt duktig och klanderfri.
 • Att se Robocop med Joel Kinnaman, den är verkligen inte bra.
 • Att leva upp till ideal och principer som inte går ut på att hålla dig självälskad, lugn och trygg. 
 • Att ta med jobbet hem, i tanke eller i dataform.
 • Att känna dåligt samvete för att du inte hinner eller orka höra av dig till alla du skulle önska.
 • Att tvätta bilen.
 • Mr Trump´s uttalande om att han är ett "stabilt geni" som svar på oron kring hans psykiska hälsa.
 • Att jobba om du är sjuk.
 • Att hålla skenet uppe. Att hålla modet uppe är en sak, men skenet - det bedrar så lätt.
 • Debattera om vem som hade rätt, vem som är tröttast, vem som jobbade hårdast idag och förtjänar att slippa gå ut med soporna.
Och en sak som jag för tillfället skiter i och som gör riktigt stor skillnad för mig:
 • Jag skiter i att ha olika kläder på jobbet varje dag! Jag har två outfits jag varvar mellan som fått bli en slags jobbkostym. Skitbra och stressfritt. Älskar att inte hålla på med klädbyten, missnöjda tankar och höjden av slöseri med tid och energi.
 
 
 Vad skiter du i?
 
W E C A N T D O I T ♥ H E A R T
blogg - bloggse - hälsa - psykiskohälsa - utbränd - utmattningssyndrom - wecantdoit
15
Pia

Satan i fucking gatan.
Där satt den.
Den ska skrivas ut!
Ps: Min favorit av de två är den gröna glansiga.


Svar: Haha, men så härligt!!!!😂
p.s. det är min favvo med! grönt + glansigt =👌🏻
M i A

Josefine

Mitt nya motto är att inte göra mer än nödvändigt oavsett om det gäller en uppgift i skolan eller när vi har middagsbjudning, dvs att endast "göra killräckligt" (nej, det är inte en felstavning). :) Grym lista!

Svar: Hahaha!! "göra killräckligt". Längtar tills beskrivningen finns på Wikipedia:) Kram!
M i A

Linnea

Så bra lista, känner att jag borde ta till mig den! :)

Svar: Tack, du! Ja, men visst finns det ändå några saker som vi kan skita i för att må bättre med dom sakerna vi verkligen inte vill skita i?:) Kram!
M i A

Anna

Grym lista. Jag har lärt mig skita olika "måsten" sim städning mm. Det man inte orkar idag kan man alltid göra en annan dag. Ha en fin kväll. Kram

Svar: Så bra inställning!! Precis, man behöver ju verkligen inte trycka in allt just idag när det finns så många dagar att välja mellan:) Trevlig helg! Kram
M i A

sophie

bra skrivet! :)

Svar: Tack, snälla du!! Kram
M i A

Emma

Mycket kloka tankar! Jag har också saker jag skiter i, till exempel att hålla kontakten med många vänner. Jag håller kontakten med ett fåtal vänner. Det är de personer som det inte har någon betydelse hur länge det var sedan sist. Det kan gå ett år men de känns lika nära ändå, då finns ingen press.

Svar: Tack, snälla! Ja, måste-höra-av-sig-pressen, alltså... Typiskt bra sak att skita. Kram på dig!
M i A

Malin

BAM! 👊🏻 Där satt den som ett slag i magen.
Så jädrans bra.
Skönt med en liten påminnelse ibland när stressen, ångesten eller vad det nu är - tränger sig på.
Nästan värt att skriva ut och bli påmind om varje dag. Tack!

Svar: Men åh, hallå TACK själv, vilken superboost! Ja, det är ju där med att påminna sig om det man väl egentligen redan vet, men tappar bort ibland? Särskilt när stressen, ångesten eller vad det nu är - tränger sig på. Kram!
M i A

bylittlenea.blogg.se

Mycket bra lista! Alla borde printa ut och ha i närheten.

Det är verkligen inte värt att bränna ut sig för!

Svar: Tack, fina du! <3 Nej, eller hur, verkligen inte värt det. Kram!
M i A

Ajli Müller

Jag skiter i allt, jag sade upp mig från jobbet jag brände ut mig vid och har aldrig varit lyckligare! :D never again.

Nu, för att inte bränna ut mig i min nuvarande situation, skiter jag i matlagningen framför allt... och att panta burkar och sånt. Jag skiter till viss del i vad andra tycker om mig också..!

Svar: YES, heja dig!!! Så jäkla strongt att våga bryta upp!! Skön belöning ju:) Och panta burkar och sånt, där kan jag nog göra med aktiva skita-i-val känner jag:)
M i A

Ida

Grym lista!

Svar: Tack, snälla! <3 Kram
M i A

Josephine

Absolut det bästa kag har läst idag! Pch såå rätt!! 🖤

Svar: Tack snälla, vad glad jag blir! Kram
M i A

Tommie

Mycket bra skrivet, varit sjuk i 17 månader nu och kan jag säga att många saker i din lista skiter jag i idag, men innan jag blev sjuk gjorde jag det verkligen INTE.

Bra inlägg!

Mvh Tommie

Svar: Tack, tack, tack Tommie!! Samma här. Kram❤️
M i A

AyumuSWE

Super bra skrivet. Finns en hel del jag skulle ha sägt nej till bara för att må bättre idag. Jag har inte bränt ut mig utan fått måttlig depression och panikattacker pga mitt jobb samt av en viss person som jag inte har kontakt med längre.

Svar: Tack snälla💕 Nej, det är inte bara jobb som vi bränner oss på. Hoppas du mår bättre!! Kram
M i A

Iz

Tack för bra inlägg! Behövde läsa det, bryr mig för mycket men är en lat människa så är ofta i konflikt med mig själv och har dåligt samvete . Inte gått in i väggen men tror att jag kommer göra det om jag inte stannar upp. har bl.a. haft domningar i ansikte och händer i några år

Svar: Tack💕 Ojdå, ja då vet du vet du vad du behöver göra!! Kram och ta hand om dig
M i A T H E L i N

Josephine

Tack för ett grymt inlägg! Jag önskar att man kunde gå tillbaks i tiden, då hade jag fan sagt upp mig innan jag gick in i väggen ännu mer eller ännu bättre, tagit en studiepaus och valt ett annat yrke..

Svar: Tack fina! Ja, fy fasen... Tur det inte går att gå tillbaks ändå, för jädrar vad jag skulle vara där och härja runt och välja om och om igen tror jag:) Ta hand om dig. Stor kram!
M i A T H E L i N