Gravidvecka 27 - den varmaste sedan 1756

Det är gravidvecka 27 nu. Det är lågt järnvärde, 100 mg järntabletter varannan dag, förstoppning och sånt så klart och en jävulsk berg och dalbana för känslor, energi och ordval. Sa jag att jag fick bältros också? Typ samtidigt som temperaturen höjdes från 29 till 34 grader. Och nätterna blev ja, vad kallar man dom? Tropiska? Skit- skit- skitjobbiga?
 
Den här svenska, annars så svala och oberäkneliga, sommaren är ju varmare än de flesta utlandsresor man varit på. Och den varmaste på 260 år sägs det!!! Förra året var jag och syrran på Korfu i det som kallades Luciferhettan. Det här är värre. Kanske beror det på att det ursköna medelhavet och dess havsbris saknas här. Men det vi har här nu borde, om något, kallas för något med Lucifer. Varje dag är jag överhettad redan tidigt på förmiddagen och sen är det bara ett töcken resten av dagen. Varannan dag gråter jag, oftast vid ett-tiden. Sen sover jag några timmar. Sen kanske det vänder. Igår var det så. 
 
(null)
 
Då var vi plötsligt här vid sjön trots allt. Eller trots mig. Trots Lucifer. Och här vände det. Troligen på grund av att vi kunde kyla ner oss och få liv i sånt som liksom slutar fungerar i värmen typ att tänka, bestämma sig för något, välvilja, lust och talförmåga. Vi kom tillbaka till det vi får kalla "någorlunda fungerande" för varje millimeter vi blev nedkylda och till slut satt vi där pratandes, skrattandes och liksom... vad heter det... bara va! Närvarande och nöjda. Pratade hela meningar och förstod vad alla sa. Bestämde oss för vad vi skulle äta till middag och gjorde en inköpslista. Vilken lycka! Halleluleja!!
 
(null)
 
Jag och Smilla älskar att simma ryggsim och sen flyta på rygg och titta på himlen. Öronen ska vara under vattenytan så man hör sin andning och får känslan av att man zoomat ut från världens larm och brus. Det kan i och för sig vara så att det är jag som älskar det och att hon kommer starta sina memoarer med orden: "Mamma simmade alltid ryggsim och flöt på rygg, andades och tittade på himlen. Hon sa alltid att vi älskade det, vi två. Men det var hon som gjorde det. Jag älskade att dyka med mitt cyklop, stå på händer och göra bakåtvolter."
 
 
Säg mig, hur klarar ni värmen? Var håller ni hus? I bilen med AC? På svala köpcentrum? Eller helt enkelt i sjön hela, hela tiden?
 
V. 2 7 ♥ H E A R T
 
bf2018 - bfoktober - bloggse - familj - ivf - luciferhettan - sommar
1
Sabina

Det värsta med inbrottet är att han, idioten, pundaren, tjyven stal Ölandsdagar av oss. Stal dagar vid havet där jag kan tänka och andas, där jag inte skäller på den som har oturen att befinna sig bredvid. Hökesjön har räddat sansen på kvällarna, på samma sätt som du beskriver. Men nu, äntligen, återvänder vi till husvagnen. Åk ut själv en kväll, du törs!
Kram

Svar: Fy, för alla stölder av ens tid att andas!! Usch, för inbrott så obehagligt. Yay, för att ni är på väg tillbaka till ön och havet! Kram🌺
M i A