Hej från bebisbubblan!

Inget startar väl en förlossning som att dippa pizzan direkt ner i beaburken? Det är inget som står i böckerna i och för sig, och kanske inget jag kan lansera som ett husmoderstips, men det var så det var för mig förra torsdagen. Värkarna startade ordentligt när jag dippade pizzan i beaburken. Åtta timmar senare låg vår son på mitt bröst.
 
 
Jag började klocka värkarna på eftermiddagen vid halv fem precis innan Sebastian kom hem från jobbet. De kom lite mer regelbundna fast var fortfarande ganska milda, men nånting sa mig att det var en bra idé att kolla läget. Kanske var det att vår otroligt keliga och närhetstörstande hund inte hade varit nära mig på hela eftermiddadagen? Hon låg på behörigt avstånd. Jag noterade det som flyktigast då, men så här i efterhand har jag tänkt på att det var nått med det där avståndet, det där spacet hon gav mig. Och hon visste ju. 
     Sebastian vände i dörren och åkte och handlade till den hemmagjorda pizzan vi skulle äta och medan han hade pizzan i ugnen sen gjorde han en snabb torsdagsstädning. Jag låg i soffan och fortsatte klocka värkarna samt satte en siffra bakom varje klockslag för att markera smärtnivån. De höll sig kring 3 och 4. Sebastian blev insatt i systemet och kollade läget med jämna mellanrum. Jag sa att det verkar ju lovande inför läkartiden vi hade på förlossningen morgonen efter, att de kanske kunde svepa lite hinnor och hjälpa till på traven i alla fall? Från klockan sex var det Sebastian som fick sköta anteckningarna. Smärtan låg kring 7 och 8. Pizzan var klar och framdukad halv sju och jag hade en värk jag gav en 8 i smärtnivå. "Herregud, är det dags eller?", frågade han med det där längtansfulla hoppet i rösten. "Jag får nog äta upp snabbt", fortsatte han och började göra precis det. "Hä på Johan Falk" sa jag med lite mer norrländska än vanligt. Det var ju en sån kväll vi bestämt att vi skulle ha, pizza och Johan Falk och jag var fortfarande inställd på den kvällen. Jag försökte sitta upp och äta men det gick inte så jag la mig ner och mellan värkarna greppade jag pizzan och doppade den direkt i beaburken och åt det jag kunde. Kvart i sju ringde jag förlossningen med fyra minuter mellan värkarna på smärtnivå 9. Kl 19.00 var vi iväg. Och senare den natten föddes vår pojke och hela livet liksom utvidgades och blev större. Som en osynlig gräns som förflyttar sig.
 
 
När vi en liten stund efter förlossningen fikade mackor och the från den klassiska brickan (vilket ju också är så märkligt, att gå så snabbt från obeskrivlig smärta till fikastund och picknickstämning) frågade Sebastian om jag kunde slutföra meningen "Den första frågan till Harry Potter borde vara...". Eller förklara mer om vad "I deras riskanalys ser man att Sirius reser bort..." handlade om? Men jag hade inget minne av dessa meningar eller de andra jag yrade om från Harry Potter-världen jag hamnade i efter bonusdosen av ryggbedövning och högsta nivån på lustgasen. Det här var precis innan krystfasen och jag gick in och ur sömn mellan värkarna. Och det var kanske efter att jag tydligen förkunnat hur otroligt klok jag kände mig som barnmorskan gick och sänkte lusgasen och det var dags att lämna Harry Potters magiska värld för riktig magi, att föda fram vårt barn.
 
(null)
 
Idag är vår pojke 1 vecka gammal. En vecka som känns som en evighet sedan för det mesta. Och det är väl så det blir när alla annars så små saker blivit så gastronomiskt stora? När hjärtat är så stort som nu ryms liksom hela evigheten i varje liten stund.
 
(null)
 
Vi mår bra. Väldigt bra. Hela familjen! ♥
 
 
F Ö R L O S S N I N G ♥ H E A R T
 
bf2018 - bloggse - familj - förlossningen
4