Skrivtiden är tillbaka!

 
  (null)

Jag släntrade ner vid niotoden efter en rejäl sovmorgon igår på mors dag. Och då menar jag rejäl som i att sova till kl nio istället för att kliva upp kl halv fem. Jag var som en ny variant vid köksbordet över kaffet då vi gick igenom dagens alla programpunkter med fotboll, fotboll, fotboll och dansuppvisningar. Så förutom det, vad ville jag att dagen skulle innehålla?
     "Jag vill ha skrivtid", sa jag.
     Sebastian nickade några långsamma nickningar medan han slevade in gröt i Abbes öppna lilla fågelmun.
     "Jag har tänkt på det" sa han. "Det är ju verkligen inga problem att få till skrivtid till dig och det jag kan göra är ju att ta Abbe så du får skriva. Vill du att vi åker hemifrån? Är det ok för dig att vara hemma eller var vill du vara?"
     "Jag kan vara hemma och ni med, men vi behöver planera in den. Inte bara idag utan alla dagar. Den blir inte av annars för jag är ju så otroligt dålig på att be om den när allt rullar på."
       "Jag fattar, bra då gör vi så. Kan du ta skrivtid direkt när jag kommer hem från jobbet? Då lagar jag mat och har Abbe och så äter vi vid klockan sex, då har du en och en halv timme. Funkar det?"
     "Ja, men herregud jaaa!!"
     Det var precis här det klack till i mig och nånting kändes öppet istället för låst.
     "Vi planerar in det några gånger, kanske tre eller fyra, i veckan. Det känns rimligt." fortsatte jag.
     "Bra, och så tar vi planeringen vecka för vecka eftersom det ser olika ut med mitt resande"
     "Ja, för mina veckor ser också olika ut med vår bebis." (blink, blink)
     Våra röster hade höjts en smula för Abbe som satt där gapandes på kortändan av bordet är en hungrig matälskare och vill se skeden i rörelse mot sin mun heeela tiden.
     "Absolut!" sa Sebastian och log.
     "Amen." sa jag och sken som en sol.
 
Nu sitter jag här i min skrivtid och har känt mig som en skrivande människa hela dagen. Inte en enda gång har jag hört "jag skriver inte, jag skriver inte" i mitt huvud. Jag har bara hört "jag har skrivtid sen, jag har skrivtid sen" i en kvittrande klang. Nu ska jag göra veckans schema för min skrivtid, wohoooo!!! Det kanske blir en bok till slut ändå? Hur låter dina tankar? Har du några att ta tag i? Några att släppa iväg?
 
"jag har inga kläder" har jag också bytt ut mot "jag har en underbar kjol". Det gjorde jag i fredags. Och igår kväll längtade jag efter att lägga mig och få umgås med mina tankar en stund. Kvittot på att en rejäl tankeförändring har gjorts.
 
 
S K R I V T I D ❤️ H E A R T